Heeft u last van waterschade?

Wanneer u last heeft van waterschade kan dat komen door een aantal oorzaken. Met de winter periode en de koude maanden die er aan gaan komen kan het zo zijn dat water leidingen, riolering en wasmachines kapot gaan en zo kan er waterschade ontstaan. U kunt dit voorkomen door jaarlijks alles te controleren en te onderhouden.

Hieronder worden de meest voorkomende redenen benoemd waardoor waterschade kan ontstaan!

  1. Kapotte waterleidingen en waterslangen – Controleer uw waterleidingen en waterslangen in en rondom uw huis. Het kan zijn dat leidingen en slangen oud zijn en de kans op het barsten van uw slangen en leidingen is dan aanwezig. Als u niet weet hoe kunt altijd een professioneel inhuren die dit voor u kan doen.
  2. CVKetel – Controleer uw cv- ketel of die nog onder de garantie valt of dat deze bijna aan het einde is van de garantieperiode. Meestal komt het voor dat tegen die periode dat er problemen kunnen ontstaan. Het beste wat u kunt doen is de loodgieter eens in de 2 jaar uw cv- ketel laten controleren en daarna jaarlijks wanneer de garantie is verlopen.
  3. Wasmachine die kapot gaat – De meeste waterschade die u kunt oplopen als de wasmachine kapot gaat is doordat de rubberen waterbuis scheurt of er komt een gat in. Het laatste wat u wilt is dat de hele vloer onder water staat. Controleer uw wasmachine en de rubberen buis 3 tot 5 keer per jaar.
  4. Wc die overspoelt – Als de rioleringsbuizen van uw wc verstopt raken of kapot gaan dan kan er waterschade ontstaan of uw wc kan overspoelen! Dat is zeker niet wat uw wilt!
  5. Bevriezen – Door de (extreme) kou en vorst kan het voorkomen dat uw leidingen kapot gaan door de kou. Zorg ervoor dat uw verwarming aanstaat. Dit kan op een lagere temperatuur maar zet het niet compleet uit.

Dit zijn de meest voorkomende redenen dat u waterschade kan krijgen. Het maakt niet uit of het om een huis of gebouw gaat. Waterschade kan altijd ontstaan door dezelfde redenen. Wanneer u met spoed zit kunt u altijd, 24/7 met ons bellen!

Wij zijn 24/7 direct bereikbaar op 0800-4488888

Waarom Waterschadeservice.nl?

  • Landelijke dekking.
  • Wij handelen de schade af met uw verzekering.
  • Binnen een uur wordt u geholpen.
  • 24 uur, 7 dagen per week staan wij voor u klaar.
  • 20 jaar ervaring.
  • Kosteneffectief herstel.
  • Vakkundige analyse door een team van specialisten.
  • Wij bieden een compleet dienstenpakket bij herstel waterschade, drogen, schimmelsanering, reconstructie en reconditionering.

Verzekering

De opstalverzekering dekt schade aan goederen die vastzitten in en aan het pand. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, sanitair, schuren en tuinhuisjes. Bent u  eigenaar van onroerend goed, dan is deze verzekering vrijwel altijd verplicht. Tegen waterschade bent u dan ook in de meeste gevallen verzekerd. Mocht u twijfelen of u verzekerd bent, neem dan contact op met één van onze experts.

Met ruim 20 jaar ervaring en als betrouwbare partner van verzekeringsmaatschappijen en vastgoedeigenaren helpen wij u graag uw schade op te lossen.