Waterschadeservice Rotterdam

Hoe vaak hebben we het nu al gezien? De beroemde Koopgoot die last heeft van wateroverlast tijdens hevige regenval of kades en woningen die onder water lopen omdat het water een te hoog peil heeft? Het komt steeds vaker voor in en rondom Rotterdam dat men last heeft van wateroverlast. Het regent ook steeds vaker en harder. De riolen hebben problemen om het water af te voeren en het vele asfalt, de betegelde tuinen en de vele bebouwing draagt hier niet op een positieve manier aan bij. Hierdoor krijgen we steeds vaker last van wateroverlast. Waterschadeservice Rotterdam staat voor u klaar als het misgaat.

Voorkom extra ellende na de wateroverlast

Soms is het alleen een kruipruimte of een kelder die onder water staat, maar het kan ook anders. In de Koopgoot liepen diverse winkelruimtes vol met water en regelmatig hebben ook woningen of andere bedrijven wateroverlast. Om wat voor waterschade het ook gaat, het is altijd belangrijk dat dit snel en vakkundig wordt aangepakt. Met alleen het water weghalen is men er vaak niet. Het geabsorbeerde vocht kan nog veel meer schade aanrichten. Hierdoor kan bijvoorbeeld de inventaris beschadigd zijn, maar optrekkend vocht kan ook zorgen voor schimmels, bacteriën of vieze geuren. Ook al lijkt het op het eerst gezicht droog, doorweekte ondervloeren of vocht in bepaalde materialen kan alsnog veel ellende veroorzaken.

Een deskundige aanpak is noodzakelijk

Daarom is het belangrijk dat wateroverlast snel en efficiënt wordt opgelost, maar ook de stappen hierna zijn van belang. Meestal zijn er namelijk neveneffecten na de wateroverlast die nog voor veel grotere problemen kunnen zorgen. Soms gaat het hier niet alleen om schimmel- of roestvorming, maar kan het zelfs zo zijn dat er constructies door het geabsorbeerde vocht worden aangetast. De wateroverlast is dan wel weg, maar het geabsorbeerde vocht gaat gewoon door met schade aanrichten. Het is dus belangrijk dat er ook wordt gekeken hoeveel vocht er is binnengedrongen. Soms kan dit met een geforceerde droging verholpen worden, maar het kan ook gebeuren dat er een groter plan van aanpak nodig is. Daarom is het belangrijk dat hier door deskundigen naar wordt gekeken.

Kies voor vakmanschap en de juiste apparatuur

Als eerste moet natuurlijk altijd het water zo snel mogelijk worden weggehaald. Dit doet de waterschadeservice met specialistische apparatuur met een grote capaciteit. Het water wordt weggepompt of weggezogen. Met speciale testen moet er worden gekeken hoeveel vocht er geabsorbeerd is en op basis van deze gegevens moet er een plan voor een geforceerde droging worden opgesteld. Meestal gebeurt dit met goed opgestelde en professionele droogapparatuur.

Hierna volgen de herstelwerkzaamheden. Soms blijkt uit testen dat blowers, absorptie of condens drogers moeten worden ingezet om geabsorbeerd water te drogen. Het kan ook zijn dat er al te veel schade is aangericht en dat er reinigings- of sloopwerkzaamheden nodig zijn. Wat er ook moet gebeuren, vakkundigheid tijdens de werkzaamheden is hier een belangrijke factor om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Heeft u waterschade in Rotterdam of omstreken? Het waterschadeservice team zorgt dat uw problemen vakkundig worden opgelost. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden voor de regio Rotterdam.