Waterschade Amsterdam

Waterschade vraagt om een vakkundige aanpak

Waterschade kunt u natuurlijk op verschillende manieren hebben. De kruipruimte of de kelder kan ondergelopen zijn of misschien is er in een ander deel van de woning of bedrijfsruimte wateroverlast. Wateroverlast vraagt in ieder geval altijd om een snelle actie om verdere schade te voorkomen.

De waterschade kan bestaan uit optrekkend vocht, schade aan inventaris, geur overlast, schimmels of bacteriën, doorweekte vloeren en ondervloeren. Soms is een geforceerde droging voldoende, maar het kan ook zijn dat er reiniging- of sloopwerkzaamheden moeten volgen. Het is in ieder geval belangrijk dat alle werkzaamheden vakkundig worden uitgevoerd.

De problemen na de wateroverlast

De problemen die men achteraf heeft door waterschade zijn vaak groter dan de wateroverlast zelf. Ook al is het water weg, het geabsorbeerde vocht gaat gewoon door met schade aanrichten. Met speciale testen moet er worden gekeken hoeveel vocht er is binnengedrongen en geabsorbeerd. Daarna moet er een plan gemaakt worden hoe alles gedroogd moet worden.

Een efficiënte aanpak

Natuurlijk moet als eerste het overtollige water worden weggehaald. Dit moet gebeuren met speciale specialistische apparatuur met voldoende capaciteit om het vocht zo snel mogelijk weg te zuigen of te pompen. Daarna moet alles vakkundig droog gemaakt worden met behulp van goed opgestelde professionele bouwdrogers en blowers.

Het herstellen van waterschade is de derde stap. Ook hier is speciale apparatuur voor nodig. Dit kunnen absorptie of condens drogers zijn, maar ook een blower. Ook als het gaat om zwevende vloeren of muren moeten er speciale handelingen worden verricht.

Heeft u waterschade in Amsterdam of omstreken? Waterschadeservice Amsterdam zorgt met een specialistisch team dat uw problemen worden opgelost. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.