Wateroverlast in de kruipruimte
Wanneer u een laag water in de kruipruimte heeft staan, kan de vloer ophogen met zand een oplossing zijn. Door deze manier van kelderdichting komt u boven het waterpeil uit zodat dit water niet meer in de kruipruimte staat.
Verzakte kruipruimte
In sommige gebieden vindt bodemdaling plaats. Hierdoor kan uw kruipruimte verzakken en ontstaat er bijvoorbeeld ruimte onder de fundering. Ook kunt u een laag water in uw kruipruimte hebben staan omdat deze zakt tot onder het waterpeil.
Fundering ligt bloot
Wanneer de grond verzakt in uw kruipruimte kunt u last krijgen van een blootliggende fundering. Dit kan de stevigheid van uw woning beperken, daarnaast kunt u last krijgen van verzakkingen in uw tuin. De grond spoelt dan vanuit uw tuin onder de fundering door de kruipruimte in.
U kunt de kruipruimte ophogen om verzakking tegen te gaan. U kunt de vloer ophogen met zand of een schuine laag zand tegen de fundering aanbrengen. Kelderdichting door de hele kruipruimte op te hogen kan ook een oplossing zijn wanneer u de kruipruimte niet wilt of hoeft te gebruiken.
U kunt uw kruipruimte opvullen met zand. U kunt de vloer verhogen met een aantal centimeter zand, u kunt er ook kiezen voor de gehele kruipruimte opvullen met zand. De kruipruimte ophogen zal problemen als verzakkingen tegen kunnen gaan.
Kelder opvullen na rioollekkage
Een kapotte riolering of lekker afvoerleiding kan enorm veel overlast veroorzaken in de kruipruimte. Vaak ontstaat er een vieze drab onderin de kruipruimte waar veel stank vanaf komt. Kelderdichting is hierin een oplossing, maar eerst zal er iets aan de riolering gedaan moeten worden.
Wanneer er een rioollekkage zit in de kruipruimte, is het verstandig om de kruipruimte eerst leeg te zuigen door middel van zandzuigen. De laag drab wordt hiermee verwijderd en de kruipruimte is eerst opgeschoond voor de kelderdichting plaats kan vinden.